2023

Äntligen dags att lätta mitt samvete och göra något åt en eftersatt hemsida !

Året gick fort och det hände en hel del.

I maj kom Coosheen Finbarr hem från Östergötland o familjen Zander. Han hade tydligt visat att något störde honom så beslutet att komma hem kändes helt rätt. Väl hemma var allt som vanligt. Samma hage, samma box, samma stallskötare och troligen det viktigaste för honom- inga konkurrerande hingstar. Detta sagt så vill vi tacka Annika o Stefan för den fina skötseln som Finn fick under alla år, ett 5* hotell. Att han någon dag skulle hem igen var planerat fr början.

Hemma igen!

I juni kom Ashbrook Diamond (Ashbrook Thunder – Ballyowen Decca Belle) till oss från Irland. Ett ettårs sto som vi bara inte kunde släppa. Diamond ersätter Olofs sto L Rohannah som vi tragiskt förlorade 2021. Alltså är Olof delägare i Diamond.

Diamond kom på nationaldagen och anpassade sig direkt till sitt nya liv. Är orädd och nyfiken och vill verkligen framåt. Som tur är lyssnar hon på oss och är lättlärd. Framöver hoppas vi att hon ska användas i såväl ridning som avelsverksamhet. Är stor vilket passar oss bra. Känns som en riktig diamant om ännu oslipad. Härstamningen är däremot slipad. Mer om Diamond finns att läsa under unghästar.

fotoCarina Jansson

Blakehill Rolo är fortfarande ridhäst och vi skjuter upp betäckningen år för år, av olika anledningar . Men en anledning är att hon är så rolig att rida. Ställdes ut en gång 2023 och vann sin klass, guldbelönad. På samma evenemang vann hon även sin ridklass.

Ärevarv foto Yvonne Karlsson

Vi har med glädje följt Malin Sundberg och hennes framgångar på dressyrbanorna. Malin har två avkommor till Coosheen Finbarr, Big’s Freestyle och Big’s Charleston. Helsyskon undan elitstoet Lofty Abigail, födda hos Jette Hansen

foto Jette Hansen

Äldst i stallet är Glenayre Mysique/ Misty ( Grange Bobbing Sparrow – Glenayre Mystical Lady) Åldern döljer hon väl och är numera en pålitlig och älskad barnponny både i stallet och vid ridning.

Det skiljer 23 år mellan Misty och ryttaren Ossian.

foto Carina Jansson

I september flyttade fina Zanders Ravello ( Coosheen Finbarr- Zanders Aruba) till Helene i Gävle. Vi saknar hans härliga uppsyn och positiva inställning till livet. En ponny som aldrig gjorde oss besvikna. Vet att Ravello trivs i Gävle och att Helene trivs med honom!! Vi önskar er allt det bästa!

foto Annika Zander

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.