Lofty Roderic 1990- 2020

Roderic , den bästa, finns inte längre. Åldern tog ut sin rätt och i april fick han sluta sina dagar. In i det sista älskad och väl skött av sin ägare Cajsa.

Roderic var Rolos första föl i Sverige och mycket efterlängtad. Sent utvecklad  gjorde att hoppet om en godkänd hingst  inte var speciellt höga men vid andra försöket, 4 år, så räckte poängen !! Det var härstamningen efter dåvarande ”modehingsten” Ashfield Sparrow ( moderlivsimport) som gjorde att vi sparat Roderic. Den hoppgen vi hoppades på fanns och många av Roderics avkommor hade en otroligt bra inställning och en fin teknik. Själv tävlade han med framgång både i fälttävlan ( Hanna Bengtsson) och i hoppning ( Oskar Gustafson). En ryggskada orsakad av en misslyckad betäckning satte efterhand stopp för tävlingar och därefter var det motionsridning som gällde. Om Cajsa någon gång tog ett  språng var det ren glädje som lyste i Roderics ögon!

Som om det inte räckte med ryggskadan så fick Roderic 2007 testikelcancer o kastrerades fullständigt i mars 2008. Han anpassade sig förvånansvärt bra till sitt nya liv hemma hos Cajsa och med kamrater i hagen.

Men det är inte avkommor och meriter som vi först tänker på utan en ponny med det största av hjärtan, en hingst som aldrig visade några tecken på att vilja bitas eller sparkas, utan var den snällaste av alla snälla, i alla situationer. Våra barn som växte upp med Roderic sa alltid att skulle de tvingas sova i stallet så var det hans box de skulle välja – en av få saker de var eniga om.

Bilderna nedan är en blandning av privata o bilder tagna av fotograf Yvonne Karlsson. På huvudbilderna skiljer det 25 år. Hoppar gör Oskar Gustafson och vid Vätterns strand är det Cajsa som rider.

/ Our first stallion, homebred Lofty Roderic ( Ashfield Sparrow- Rolo) has been put down at an age of 30. Roderic was talented i Eventing and in Showjumping but most of all, he had a heart of gold. He was gelded 2008 because of testicelcancer . As a gelding he moved to my niece Cajsa where he stayed for the rest of his life. A five- star home. 

 

 

roderic1sm

roddan mars 20                                                                      Rod hel

 

rodeSuse_500

 

roderic_500_2

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.